AFTERBURN

Menu

Bandleden

Bert

Geboren en getogen in Voorthuizen! Van kind af aan altijd al met muziek bezig geweest.

Ik zong in de jaren 80 de meeste top 40 hits al uit volle borst mee, en stond al regelmatig op het podium tijdens diverse Playbackshows. Waar het zingen alleen onder de douche verder ging, bleef de liefde voor muziek bestaan. Zo begon ik samen met 2 vrienden de Drive In show 'SoundWave'. Veel schuurfeesten en evenementen hebben wij voorzien van de muzikale omlijsting. Van nederlandstalig tot Top 40, en van Happy hardcore tot rock classics, alles kwam langs.

In 2000 zijn we hiermee gestopt en werd muziek niet meer dan een slapende hobby.

Na wat muzikale oplevingen bij Back for the Future als DJ Bolleknak en de hoofdrol in 2 plaatselijke musicals werd ik in 2018 'ontdekt' door Loek Goede. Ik kwam ik tot de ontdekking dat live muziek maken eigenlijk veel leuker is dan plaatjes draaien, en dat na al die jaren dance en disco, Rock ook prima bij mij past!

Enjoy Music, Enjoy life!

Bas

uziek maken begon voor mij op de piano, toen ik 9 jaar oud was. Toch raakte ik pas vanaf mijn 13e jaar écht verslingerd aan muziek. Dat begon met de oude platenspeler en LP collectie van mijn vader, met daarin Led Zeppelin, Deep Purple, Jimi Hendrix, The Rolling Stones en Brainbox. Ik koos ervoor dit na te gaan doen op de elektrische gitaar.

Vrijwel direct begon ik met enkele vrienden te spelen in een band en stonden we al snel op diverse podia. Vanaf die tijd heb ik vrijwel continu in een of meerdere bands gespeeld. Na deze eerste band heb ik vele jaren als lead gitarist in Baby Take Your Teeth Out! (hard rock/heavy metal) en gelijktijdig in de band Suitcase (alternative rock). In deze tijd deed ik er ook wat projecten naast die mijn stijl breder maakten: diverse tours door Noord-Frankrijk met big band en jazz orkest en een bevriende drummer begeleiden bij zijn afstuderen aan het Conservatorium (Dream Theater nummer).

Deze band past qua muziekstijl erg goed bij mij. We proberen de echt gave rock-klassiekers van eind jaren '60 tot heden te vertolken. Terug naar 'de roots' voor mij dus.

Lennart

Als ventje van 12 begonnen met klassiek gitaar maar al snel overgestapt naar het electrische geweld. Een blauwe maandag conservatorium, platencontract bij Willem van Kooten met Springend Wild als toetsenist/saxophonist, CD uitgebracht geproduceerd door Peter Koelewijn, al ruim 25 jaar Smartlappen gitarist bij Ludduvudduh, gitarist bij Big Band Bajazzo in Emmerich, gitarist bij de Johnson Allstar Gospel band, talloze projecten met gospelkoren, musicals in allerlei samenstellingen en basgitarist bij Afterburn, begonnen als invalkracht maar al snel was de klik duidelijk en inmiddels vaste en blije kracht in het Classic rock circus.

Wilma

Mijn leven staat in het teken van muziek. Ik ben dirigent bij 4 koren, gospel/Shanty/Pop, en geef piano/keyboard en zangles. Daarnaast werk ik ook nog parttime bij muziekhandel Kees van Willigen in Barneveld.

Deze liefde voor muziek is al vroeg begonnen. Op 8-jarige leeftijd zat ik achter een drumstel bij het koor waar mijn vader dirigent van was. Piano spelen probeerde ik ook al, maar dan alleen de liedjes die ik kende, noten lezen kon ik niet. En zingen deed ik graag.

Dat ben ik later allemaal zelf gaan ontwikkelen, en met in totaal 3 maanden pianoles kan ik me aardig redden. 

Music = Life

Arjo

Muziek zit al vanaf jonge jaren in mijn bloed. Komend uit een muzikale familie kon dit ook niet anders. Opgegroeid met een brede smaak wat betreft muziek stijlen, was het voor mij voornamelijk grunge, punk, metal en hardcore wat er gedraaid werd.

Uiteindelijk kwam de interesse om zelf te gaan spelen, dus dan is de gitaar al snel het instrument waar je op uit komt. Samen met vrienden thuis lekker punkrock spelen was het beginpunt. Vervolgens in een paar hardcore bandjes gespeeld voor een aantal jaren waar het vooral hard ging.

Nadat het zelf in bandjes spelen op een laag pitje kwam te staan werd de muzikale voorkeur ook iets anders; ik kwam steeds meer in aanraking met de oude rock wat mij erg trok. Het kan dan ook geen toeval zijn dat ik vervolgens bij een band terecht kom die dat speelt. Compleet iets nieuws maar een super uitdaging wat te gek is om te doen.

Lekker rocken met een stel gelijkgezinden.

Let's rock!!

Klaas

Op 10-jarige leeftijd begon ik met het volgen van mijn eerste muzieklessen en wel op de piano. Later, op mijn 14e, begon slagwerk mijn interesse te krijgen en was de overstap snel gemaakt. Vrijwel meteen begon ik in bandjes te spelen. De eerste bandjes waren gericht op rockmuziek van o.a. Pearl Jam, Guns N' Roses en Nirvana. Drumlessen volgde ik in Amersfoort, eerst bij Leo de Man, die mij met name het 'klassieke trommelen' leerde. Na een jaar of twee ging ik lessen volgen om het moderne slagwerk te leren op de drumschool van Bernhard Beeftink.

Vanaf 1998 tot eind 2008 ben ik de slagwerker/percussionist geweest bij de band 'Nickels and Dimes'. Bij deze band stonden naast de optredens, ook de eigen muziek centraal. Dit heeft geleid tot het inspelen van het slagwerk/percussie op cd's. Na 2008 heb ik tot eind 2015 nagenoeg geen drumstok meer 

Met deze band ga ik eigenlijk terug naar mijn 'roots': de rockmuziek, en dat bevalt heel goed!

The beat goes onAfterBurn
X